Articol

Fiecare tip de piele are propria sa plantă: îngrijire naturală pentru o pistă mai frumoasă

Cremele pe bază de uleiuri esențiale și extracte de plante calmează pielea și sunt adesea mult mai bine alese decât produsele cosmetice agresive umplute cu substanțe chimice. Cu toate acestea, este important să monitorizați ce fel de iarbă este pentru tipul de piele, deoarece efectul fiecărei plante asupra pielii este diferit.

Îngrijirea pielii uscate cu gălbenele, fenicul și marshmallow

Cea mai bună selecție de medicamente pentru îngrijirea pielii uscate este fenicul, gălbenele, castravetele și marshmallow. Un tonic realizat dintr-o floare portocalie va asigura pielea hidratării profunde zilnice. Deoarece pielea uscată nu are sebum natural, semnele de îmbătrânire se manifestă și mai devreme sub formă de riduri mici. Pielea uscată poate fi cauzată genetic, dar apare și ca urmare a procedurilor cosmetice, a condițiilor meteorologice și a deficitului de vitamine și minerale.

Pielea uscată nu se spală prea des, deoarece se usucă și apa obișnuită, iar îngrijirea zilnică ar trebui să se reducă la spălarea feței dimineața, curățarea cu tonic și aplicarea unui hidratant înainte de machiaj. Seara, repetați procesul cu faptul că crema de noapte ar trebui să fie o versiune și mai grasă și mai bogată a zilei. O dată pe săptămână, aplicați o mască nutritivă pe fața pe care o puteți găti singur.

Se amestecă aproximativ 1,7 dl iaurt lichid, două lingurițe de miere, niște migdale măcinate și câteva picături de ulei de germeni de grâu. Din acest amestec, faceți o pastă groasă amestecând – o, aplicați pe pielea curată și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute și clătiți cu apă rece. Migdalele zdrobite vor acționa ca un scrub, iar vitamina E din germenii de grâu va acționa antibacterian, în timp ce mierea și iaurtul vor hrăni pielea.

Îngrijirea pielii normale cu lavandă, afine și ghimbir

Deși acest tip de piele este considerat cel mai de dorit, ignorați îngrijirea zilnică și veți întâlni pielea problematică. Dacă doriți să utilizați medicamente pe bază de plante care nu au efecte secundare asupra pielii, vă bazați pe ierburi cum ar fi rădăcina de ghimbir, lavanda, afinele și semințele de castravete.

Deoarece pielea sensibilă răspunde rapid la schimbările de temperatură, este foarte important să o protejați de condițiile meteorologice nefavorabile în timpul iernii

Acestea vă vor ajuta să vă păstrați pielea radiantă și sănătoasă, iar în timpul zilei nu veți costa creme cu un factor de protecție. Cea mai bună alegere este cremele colorate, deoarece acest tip de piele nu necesită o acoperire mare, ci o pulbere care hrănește simultan pielea și o protejează de razele soarelui. Cremele și alte produse care conțin alcool sunt nedorite în îngrijirea pielii normale. Pentru a curăța porii mai agresiv, pregătiți o saună facială pe bază de plante prin fierberea scoarței de lămâie, flori de mușețel, coaja de portocală, flori de lavandă și petale de trandafir în apă. Apoi ștergeți fața timp de 10 minute sub prosop. http://ideal-metamorfoza.info/in-acest-fel-veti-ajunge-la-o-burta-plata-in-fiecare-deceniu-de-viata/

Pielea sensibilă are nevoie de trandafir, mușețel, lemn de santal și calendula

Din ce în ce mai mulți oameni au un tip sensibil de piele care acoperă adesea diferite tipuri de dermatită sub formă de licheni sau roșeață cauzate de reacții alergice. Deoarece pielea sensibilă răspunde rapid la schimbările de temperatură, este foarte important să o protejați de condițiile meteorologice nefavorabile în timpul iernii. Înainte de a cumpăra produse cosmetice, persoanele cu piele sensibilă ar trebui să le încerce mai întâi la încheietura mâinii pentru a vedea dacă aceasta declanșează o reacție a pielii.

Cele mai bune remedii pe bază de plante pentru îngrijirea pielii sensibile sunt lavanda, trandafirul, lemn de santal, musetel și calendula. Dacă pielea este afectată de roșeață și alte forme de deteriorare, încercați creme pe bază de aloe vera, Heves și păpădie. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să evite scruburile și măștile agresive și să se bazeze pe îngrijirea zilnică a feței cu tonic moale și hidratante.

Îngrijirea pielii grase și mixte

Majoritatea persoanelor cu acest tip de piele au probleme cu acneea și acneea, precum și cu pori dilatați și, deși sunt mai predispuși la adolescenți, este obișnuit până la mijlocul anilor 30. Avantajul acestui tip de piele este că ridurile și alte semne de îmbătrânire sunt vizibile mai târziu. Cel mai important pas în îngrijirea acestui tip de piele este curățarea porilor, care se realizează cu preparate pe bază de verbină pe bază de plante folosite ca tinctură, mușețel, lămâie, lămâie și rozmarin. superfit-blog.com

Ca o mască, utilizați un amestec de mere și mușețel, care poate fi preparat dintr-un măr, 50 g de flori de mușețel, 1 linguriță de miere și o mână de fulgi de ovăz. Îndepărtați toate ingredientele pentru a crea o pastă groasă și aplicați-o pe față pentru a evita zona din jurul ochilor și gurii și clătiți cu apă caldă. Puteți curăța zilnic fața cu un tonic făcut din hamamelis (vrăjitoare de alun).